Hold your own

Op Facebook kwam ik een fascinerend filmpje tegen, dat genoeg in zich heeft voor een Storytelling blog. Het is een gedicht, “Hold your own”, voorgedragen door Kate Tempest voor een enorm publiek op het Glastonbury Festival.

Het gedicht raakt meerdere fases uit de Storytelling journey
Ik hou het kort, kijk vooral naar het filmpje. Lees verder Hold your own

Hoopvolle verbindende verhalen

Toen het peutertje Aylan levenloos gefotografeerd werd op het strand sprak ik de wens uit dat in het Midden-Oosten mensen met de spirit van Mandela zouden opstaan.

Om het Midden-Oosten uit de ellende te krijgen en op weg naar vrede. En het is net als met rode auto’s: als je er aan denkt kom je ze plotseling tegen.

Dit weekend kreeg ik het verhaal van Ali Abu Awwad voorgehouden. Lees verder Hoopvolle verbindende verhalen

What do you desire?

De laatste tijd krijg ik vragen waar ik serieus moeite mee heb. Dat varieert van “wat is je bedrijfsplan” tot “wat is eigenlijk je verdienmodel” en “heb je al klanten”. Dat ik geen samenhangend antwoord kan ophoesten, komt door mijn aanvliegroute.

Mijn aanvliegroute
Nu heb ik natuurlijk wel op mijn blog gezet dat ik ook schrijf over het – met vallen en opstaan – opstarten van Verhaalkracht. Wie A zegt moet B zeggen. Bij deze een inkijkje in mijn “following my bliss”. Lees verder What do you desire?

De reis van de held in vogelvlucht

Joseph Campbell heeft in “De held met de duizend gezichten” de basis gelegd voor de Reis van de Held, de “Monomythe”. Matthew Winkler heeft daar een animatie van nog geen 5 minuten van gemaakt.

De Reis van de Held, hoe je deze reis kunt herkennen in boeken en hoe je deze kunt terugzien in je eigen leven. Zo compact is de uitleg verder niet te vinden.

Veel kijkplezier!
Lees verder De reis van de held in vogelvlucht

Het inspirerende verhaal van Monica Lewinsky

Een goed verhaal heeft pieken en dalen. Waar Monica Lewinsky in 1998 voor het oog van de hele wereld een heel diep dal in ging, heeft ze op TED-2015 eigenhandig haar berg beklommen. En hoe!

Over beproevingen, elixer, eigenwaarde en het terugnemen van je eigen verhaal. Lees verder Het inspirerende verhaal van Monica Lewinsky

Follow your bliss: spring

Als Storyteller kun je niet om Joseph Campell heen. Maar nog voor het lezen van “De held met de duizend gezichten” was het het filmpje “Follow your bliss” dat mij mijn hart deed volgen.

In de reis van de held is de eerste fase de proloog. En die proloog, daar heb ik heel lang in gezeten. En dan denken: ooit, later, eens… ga ik iets doen met verhalen, met taal, met creativiteit. In 2009 heb ik al in een dagboek staan: eigenlijk wil ik schrijven. Dan ga ik iets doen met blogs, met columns. En over een jaar zeg ik mijn baan op.
Lees verder Follow your bliss: spring

Waarom Storytelling belangrijk is

Lisa Cron geeft in haar Ted-talk “Wired for Story” antwoord op de vraag wat het belang is van Storytelling.

Zelf hou ik gewoon van verhalen. Van de magie, van het wegdromen in een leven dat niet van jou is, van het meevoelen van de emoties van al de personages in boeken en films. “Houden van” voelde voor mij niet helemaal als het juiste argument om het belang van Storytelling neer te zetten, vooral niet bij een bedrijf waar je binnen komt om Storytelling te introduceren. Maar gelukkig is hier de talk van Lisa Cron.
Lees verder Waarom Storytelling belangrijk is