Wietske

Mijn naam is Wietske Glandorf. Inmiddels 42, drie kinderen, een man en een knotsgekke kat. En ik ben op reis. Mijn eigen Storytelling Journey. Ik dompel mezelf onder in alles wat te maken heeft met Storytelling. En schrijf daar over in dit blog.

Roodkapje omringd door de zeven dwergen
Als die hard boekenwurm en verhalenschrijfster heb ik mijn eerste 18 jaar in de boeken doorgebracht. Om vervolgens rechten te gaan studeren. Daar kun je inderdaad allerlei kanten mee op. In mijn geval juridisch werk en leidinggeven. Met als resultaat het gevoel dat Roodkapje moet hebben als ze wakker wordt in een klein huisje in het bos, omringd door zeven dwergen. Het is OK, maar ergens klopt er iets niet.

Van jurist naar verhaalkracht
Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na mijn opleiding bij de Storytelling Academy in Amsterdam heb ik in 2015 de Verdiepingsopleiding van Double Healix gevolgd. Een opleiding die voortbouwt op het werk van Joseph Campbell en de door hem benoemde Reis van de Held.

Storytelling journey
Het is een gek iets wat dat hele storytelling met mij doet. Ik heb een soort onbedwingbaar kriebeltje om te eindigen als vakidioot. Op het gebied van storytelling, dan. Alsof ik muziek hoor en ik móet dansen. Een jaartje Australië heb ik destijds aan me voorbij laten gaan. Nu gun ik mezelf mijn eigen wereldreis door Storytelling. En als jij daar ook meer over wil weten, bij deze nodig ik je van harte uit mij te vergezellen.

Source code to our humanity
Een fascinerende uitspraak over Storytelling is “Storytelling is the source code to our humanity”. En varianten hierop: “to our culture” en “to transformation”. Waarbij het verhaal dat je kiest, bepalend is voor waar je terecht komt. Stel je toch eens voor dat verhalen dé kracht hebben om mooie dingen te laten gebeuren. Dan zijn in dit blog, stukje bij beetje, wat sleutels te vinden die bij kunnen dragen aan een gezamenlijke reis richting menselijkheid. Wat ik een mooi idee vind.

Columns en korte verhalen
Als verhalenverteller kan ik het niet laten om ook mijn eigen verhalen en columns het levenslicht te laten zien. Die vind je dan ook onder de kopjes “Columns” en “Korte verhalen”.

Wie ben ik?
Meer over mij? In een paar woorden: 1.73 meter, gek op oranje, ongeduldig, tikje chaotisch, minstens 1001 ideeën, rasoptimist met een goed verborgen zwart randje, fan van Lord of the Ring en gelover in het goede van de mens. Dat wordt ook wel naïef genoemd, maar ik hou het graag zo.

Heb je nog suggesties voor een onderwerp of wil je iets aan me kwijt: mail me vooral op Wietske@verhaalkracht.net .

Een gedachte over “Wietske”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *