Waterpokken

“Als ze zijn ingedroogd, mag je zoon weer naar school”.

Aha. Op mijn lijstje van vandaag stond het schoonmaken van mijn hele huis en het schrijven van vier teksten. Verder vouwen en strijken. Wat belletjes en het doorlezen van een door mijn collega gemaakte cursus.

Op mijn bank zit nu een jongetje met waterpokken over zijn hele lijf. Vanaf vrijdag al, maar er is nu verder geen spoortje ziek te bekennen.

Als ze zijn ingedroogd… Ik begin een uitgebreide inspectie. We hebben, even grofweg, 95 ingedroogde waterpokken. En 5 niet ingedroogde waterpokken. Als ik dat afrond kom ik op 100 procent ingedroogde waterpokken. Toch?

OK, change of plans. Vandaag gaat mijn jongste mij zijn nieuwe leeskunsten laten zien. En de rest zien we wel weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *