Follow your bliss: spring

Als Storyteller kun je niet om Joseph Campell heen. Maar nog voor het lezen van “De held met de duizend gezichten” was het het filmpje “Follow your bliss” dat mij mijn hart deed volgen.

In de reis van de held is de eerste fase de proloog. En die proloog, daar heb ik heel lang in gezeten. En dan denken: ooit, later, eens… ga ik iets doen met verhalen, met taal, met creativiteit. In 2009 heb ik al in een dagboek staan: eigenlijk wil ik schrijven. Dan ga ik iets doen met blogs, met columns. En over een jaar zeg ik mijn baan op.

En geloof me, die proloog, daar kun je zomaar in blijven hangen. Het werd 2014 voor ik de knoop door hakte.

Het filmpje van Campbell vinden jullie bij deze post.

En voor degenen die ook een brandende wens onder controle weten te houden. Spring. Die nieuwe wereld is de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *