No shit, no story!

No shit, no story. Om maar even een passend Storytelling adagium aan te halen.

En: wat wordt 2016 dan een veelbelovend jaar!

Want we leven op een prachtige aarde, met heel veel mooie mensen die hun best doen hun leven en dat van hun geliefden zo mooi mogelijk te maken.

Maar er is ook genoeg ellende zichtbaar geweest om duidelijk te maken dat er nog heel wat moet gebeuren.

En uit de “shit” komt de “story”. Elke gebeurtenis die je bijzonder raakt kun je zien als een oproep, die je op kunt pakken om de wereld en jezelf een stukje vooruit te helpen.

Ik wens jullie allemaal toe in 2016 een oproep tot je te nemen. En de wereld in 2016 weer een stukje mooier te maken dan hij was.

En voor iedereen die denkt: “wie ben ik, dat ik me hier tegenaan wil gaan bemoeien?”, heb ik hieronder drie filmpjes geplaatst van mensen zoals jij en ik. Mensen die dachten: Hoe? Nee hoor, zo!

Heel veel groente
Ron Finley, woonde in een troosteloze wijk waar alleen fast food te krijgen was. Heeft er voor gezorgd dat zijn wijk vol staat met gemeenschappelijke groentetuintjes. Met heel veel mooie effecten voor de bewoners.

Geen roze fornuis
McKenna Pope, heeft een broertje dat chef kok wilde worden maar alle kinderfornuizen waren roze. Zorgde er op haar dertiende voor dat er nu ook een niet-roze variant voor jongens is.

Toerisme
Aziz Abu Sarah, gebruikt toerisme om, inmiddels wereldwijd, mensen met elkaar te verbinden. Echt.

Begint het te borrelen of heb je voorbeelden? Deel ze vooral!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *