Why

In dit blog vinden jullie de eerste TED-talk van Simon Sinek. Met daarin zijn bevindingen over het geheim van goede communicatie.

Het gaat om de “why”

Sinek zegt, heel kort gezegd: het gaat om de “why”. Bedrijven en mensen die in hun communicatie beginnen met het “waarom” ze zich ergens mee bezig houden, zijn de bedrijven en mensen die successen boeken. En niet degenen die beginnen met wat ze doen. In zijn talk legt hij uitgebreid uit hoe dit werkt.

Mijn “what” gesprek

Zo kijkend naar zijn model drong het pas echt tot me door waarom een gesprek met een mogelijke opdrachtgever begin dit jaar niet werkte.

Ik had het goed voorbereid. En had een mooi overzicht van wat ik als storyteller allemaal voor dat bedrijf kon doen. Voor de duidelijkheid terug gebracht naar 9 benoemde mogelijkheden.

Van strategiesessies tot teambuilding, van het gebruik maken van persoonlijke verhalen als leider tot het vergroten van de betrokkenheid van de buurt met verhaaltafels. En o ja, presentatietraining.

Allemaal leuk en aardig. Maar waar was de “Why”?

Op naar 2016

2015 was voor mij een bijzonder jaar. Ik heb veel gedaan (bloggen, schrijven, een opleiding). En vooral: ik heb gevonden waar “ik het voor doe”. Ik volg mijn hart en niet mijn hoofd.

Een gesprek zoals dat (puur “wat doe ik”) zal er niet meer zo uit zien. En ik ben heel benieuwd naar wat 2016 mij gaat brengen.

De TED-talk van Simon Sinek

Voor wie ook zijn communicatie op de “gouden cirkel” van Simon Sinek wil leggen, hieronder staat zijn TED-talk “How great leaders inspire action”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *