Mama is van het knuffelen

Mijn mannen gaan slapen.

Dat betekent dat alle deuren open gaan en dat de jongste en de middelste een aanloop nemen vanuit de verste kamer. Naar mijn slaapkamer. Om te landen op paps.

Dat gaat er niet zacht aan toe.

Ik kan me herinneren dat de jongste net kon staan – wiebelig in zo’n lekkere slaapzak – en in paniek terug wilde naar zijn moeder. Want zijn vader liet zijn broer alle hoeken van het bed zien.

Inmiddels is het manlief die uit moet kijken voor zijn mannen. Ze laten zich gerust met hun volle gewicht op neus, buik of kruis vallen. En twee mannen tegelijk, dat vraagt ook van hem inmiddels een strategie.

Het enige dat ik moet doen is zorgen dat ik uit de buurt van dat bed blijf. Voor ik het weet hebben ze mij ook vastgepind. Om hardhandig te worden gekieteld. Niet mijn hobby.

Mama is van het knuffelen. En papa is van het stoeien.

5 gedachten over “Mama is van het knuffelen”

  1. Yep, zo is dat. Geen emancipatiegolf, feministisch gedachtegoed, mannenpraatgroep of van regeringswege opgelegde wet heeft daar verandering in kunnen brengen. Moet ook niet. Het is zoals het is en dat is goed. Mannen zijn van de onbeholpen stompen, ruwe gebaren en wilde spelletjes. Vrouwen bewegen zich op een veel hoger plan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *