Grapje

Een kopje koffie is altijd lekker. Daarom zit ze nu dan ook in het koffiebarretje. Met uitzicht op een groepje kantoormensen met glimmend gepoetste schoenen.

In hun midden zit één meisje met van die goedgelovige oogjes. Naast haar een stevig middelpunt van het gesprek. Het meisje kijkt hem verbaasd aan.

“Bedoel je dat die vluchtelingen elke negen dagen naar een andere gymzaal moeten?”

Het stevige middelpunt trekt een zo serieus mogelijk gezicht. En dat grietje, dat hapt.

“Bedoel je dat die kinderen soms wel acht keer van de ene gymzaal naar de andere worden gesleept?”

Ze ziet hoe het meisje tranen in haar ogen krijgt. Tenenkrommend dit. Het hele groepje buigt voorover, om te kijken hoe dit afloopt. Het is ook altijd het zelfde met haar.

Hij dikt het nog even aan. “Het is ook logisch, hoor. Als je ze op één plek laat tot er plek is in een AZC, dan betaalt het COA geen vergoeding voor de opvang. Dus ze worden gewoon acht keer verhuisd in 72 dagen. Geen punt hoor, de spullen zitten toch zo in het koffertje. En trouwens, er moet gewoon weer gesport worden, het is een sporthal”

Nu krijgt ze het echt te kwaad. Haar collega naast haar vindt het wel genoeg geweest.

“Hij maakt een grapje Loes. Een grapje”

Nu wordt het arme schaap rood. Ze trapt ook altijd overal in.

Een gedachte over “Grapje”

 1. Grap?

  Kort verhaal van mijn hand. Best grappig, als het echt een grap was geweest. Maar dat is het niet. 2500 vluchtelingen per week komen binnen. Dat redden we niet met onze AZC’s. En nu laten we mensen (ook kinderen) sporthalhoppen. Elke 9 dagen. Dat moet anders kunnen.

  Gisteren vond ik een oplossing. Een site die nét online is: http://www.ruimteomtewonen.nl

  Dit is een site naar mijn hart. Lekker praktisch. Wat is het idee?

  Inwoners (en ook bedrijven, instellingen en gemeenten) kunnen leegstaande gebouwen op één overzichtelijke kaart zetten. Met alle info die je hebt, zodat de organisatie er snel mee aan de slag kan.

  De organisatie er achter heeft zich voorgenomen bij veelbelovende panden alle benodigde partijen bij elkaar te brengen, die dan vervolgens praktisch en snel projecten kunnen realiseren. Met behulp van iedereen die hier een steentje aan bij wil dragen.

  Wat lost dit op?

  We hebben zo veel niet gebruikt oppervlak (kantoren bijvoorbeeld), dat we om kunnen zetten in woningen, dat we voor al onze woningzoekers woningen kunnen realiseren, al dan niet vluchteling.

  Asielzoekers mét status kunnen door naar reguliere woningen.

  De om en na bij 2500 vluchtelingen per week kunnen naar de AZC’s.

  We hoeven geen kinderen meer van sporthal naar sporthal te laten hoppen.

  En als we de handen ineen slaan kunnen we dit met elkaar snel bereiken.

  Waarom wil ik dit?

  Omdat het zo kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *