Een schoon huis

In mijn blog deel ik meestal wat ik lees en leer over Storytelling. In dit bericht deel ik hoe ik schoonmaken leuk heb gemaakt.

“Stick to the subject”, hoor ik iemand denken. Maar geloof me, het een heeft met het ander te maken.

Twee fantastische podcasts

Op mijn I-phone volg ik twee fantastische podcasts.  Allebei te vinden op I-tunes. Over storytelling en over spreken in het openbaar.

“The Art of Storytelling”

De ene podcast heet “The Art of Storytelling with Brother Wolf”. Eric James Wolf, Storyteller uit Ohio, heeft vanaf april 2007 tot en met oktober 2011 Storytellers geïnterviewd. Lange interviews van rond het uur. 122 stuks. En de gesprekken raken allerlei onderwerpen.

Wat doet een Storyteller die zich bezig houdt met het milieu? Hoe zorg je er voor dat kinderen weer verhalen gaan vertellen? Er worden verhalen verteld. Er wordt gedeeld hoe je verhalenvertellers kunt opleiden. Wat de helende werking is van het gebruik van verhalen. Wat je kunt leren van een straat-storyteller.

Er is zo veel mooi materiaal. Dat het al wat ouder is doet niets af aan de actualiteit.

Eric James Wolf noemde de podcast zelf “een nationaal gesprek vanuit alle perspectieven over het vak van het verhalenvertellen aan kinderen. Met vertellers, luisteraars, festival organisatoren, onderwijzers en ouders”.

Meer over Eric James Wolf is te vinden op www.artofstorytellingshow.com en op ericwolf.org.

“This moved me Podcast”

De andere podcast heet “This moved me Podcast: creating Talks that move the world”. De podcast wordt opgenomen door Sally Koering Zimney.

In het dagelijkse leven houdt ze zich bezig met het geven van presentatie training. De insteek van de podcast is het interviewen van mensen die, vanuit wat voor invalshoek dan ook, op het podium staan en spreken. En die daardoor “de wereld in beweging zetten”. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld:

de aflevering met John Noltner, fotograaf, schrijver en spreker, over het boek en de tentoonstelling “A peace of my mind”, waarin foto’s en verhalen gedeeld worden om mensen te verbinden;

de aflevering met Dan Misener, die voor de lol in een huiskamer begonnen is met het laten delen van jeugdherinneringen (lees: je dagboek voorlezen dat je schreef toen je 14 was, oef) en nu inmiddels theaters afgaat in Canada en Amerika met een show met de prachtige naam “Grownups Read Things They Wrote As Kids”;

De aflevering met Michael Margolis, een internationaal bekende Storyteller die op het punt stond zijn eigen StoryU te starten, een wereldwijde storytelling community. Over storytelling en transformatie.

De podcasts zijn altijd boeiend, Sally heeft ook humor en tijdens het luisteren ga je van lach naar traan.

De website is te vinden op thismovedme.com, waar naast de podcasts ook de shownotes te vinden zijn. Voor nog veel meer moving moments kun je haar ook volgen op Twitter: @thismovedme

Het nuttige combineren met het aangename

Het zou me niet verbazen als ik al 100 uur podcast luisteren achter de kiezen heb. Oortjes in en de I-phone in mijn achterzak. En dat combineer ik met iets waar ik niet zo van hou. Strijken, vouwen, badkamers soppen, opruimen. Het enige dat niet lukt is stofzuigen.

Het levert wel een gênant tafereel op. Gelukkig is er niemand om me heen als ik hardop lach of terugpraat.

Podcasts over Storytelling

Ken je nog een podcast die ik op mijn Storytelling Journey kan luisteren? Zet hem dan a.u.b. in de comments of mail me, want ik ben bijna door alle afleveringen heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *